Първоначално публикувано от BO
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Съвет относно покупка на 159
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Първоначално публикувано от Classicalfamaniac Покажи съобщениеСтига с тия каталози. Да погледнем реално на нещата.
Нали качва клипове на супер запазения ти спарк преди време.
Добре помня, че след 110-120 стрелката изобщо не откинваше.
159-ка 150 коня наистина не се усеща пъргава както 150 коня jtd в друго купе, но изооообщо няма да се учудя, ако те отвее с една две коли на 100-200, съдейки по клипа на колата ти.
След всяка промяна по колата правих проверка и засичане. Най-вероятно си гледал някое по-старо клипче със старите свещи и/или с мръсен дебитомер.
Сега с удоволствие бих наказал някоя стокова 159ка 1.9 жтд. От място до колкото кажете, стига да няма камери.
По номера на колата ми се вижда от къде съм. Но често съм и в София. Желаещите може да ми пишат на ЛС.
А каталозите са точно за това - показват данните на нови и изправни коли. Щото както може да има спарк със заминал дебитомер, така може и да има тракалник със запекла геометрия, задръстен дпф или приплъзващ съединител. Два ~15 годишни екземпляра не са никакво мерило.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЦени за маховици можеш ли да покажеш (за същите модификации)?
Нали говорихме за съединители, като съм сигурен, че си бил изненадан колко ти струва иначе евтиния бензинов такъв.
А и между другото маховик на 1.9 се сменя мнооого рядко. Горе долу на толкова време, колкото с да кажем 1.8 каран на газ ще правиш глава след време.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеЕ, сега, подробности.
Нали говорихме за съединители, като съм сигурен, че си бил изненадан колко ти струва иначе евтиния бензинов такъв.
А и между другото маховик на 1.9 се сменя мнооого рядко. Горе долу на толкова време, колкото с да кажем 1.8 каран на газ ще правиш глава след време.
Тая мерна единица, дето я измисли - nm/лев, e доста интересна, но за мен е по-интересна тази км/лев в двата варианта. Имаш ли такива наблюдения?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Колеги, мой приятел ми иска мнение за колата от обявата по-долу. Споделих му какво може да очаква от кола за тези пари, но човека се е навил да ходи да я гледа. Някой има ли преки впечатления от този екземпляр? От доста време не следя обявите в мобилето, но имам спомен, че тази кола се продава от доста време ....
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...8&slink=8bsjwoAlfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m
Comment
-
Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщениеКолеги, мой приятел ми иска мнение за колата от обявата по-долу. Споделих му какво може да очаква от кола за тези пари, но човека се е навил да ходи да я гледа. Някой има ли преки впечатления от този екземпляр? От доста време не следя обявите в мобилето, но имам спомен, че тази кола се продава от доста време ....
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...8&slink=8bsjwoAlfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеКато доказателство на думите ми - миналия септември съм го затворил с разход от Х.59/100.
През текущата седмица трябва да изчерпам горивото и пак да заредя. Ще ти споделя, за да видим разликата. Просто от интерес.
Явно съм карал по икономично, но все пак разликата от 0.11/100 мисля, че е поносима.
Само статистика да има. И постоянство, както казах.A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщениеИ аз това щях да кажа .. че май отдавна я има .. но виж ако автомата и мотора са ок, всичко друго за 5к мисля че ще се преглътне ...На снимките ми се вижда, че предния капак стърчи малко над десния калника, но пък по снимки какъв съвет да дам ....
Нещо ми се върти в главата, че преди две години и гледах обявата на тази и беше 7 - 8 000лв ... може би бъркам.Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m
Comment
-
Здравейте бъдещи колеги!
Някой да ходил да гледа тази?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...6&slink=8bx47l
Или дори да не я гледал, всякакви мнения са добре дошли.
Обявата стои от някакво време, не съм сигурен от колко точно. До преди няколко дни я свалиха от 8800 на 7800.
Попринцип търся по-скоро 16v двигателя, но с един ремап предполагам, че може да се преглътне по-слабият мотор.
Благодаря предварително.
Comment
-
Първоначално публикувано от ndiggity Покажи съобщениеЗдравейте бъдещи колеги!
Някой да ходил да гледа тази?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...6&slink=8bx47l
Или дори да не я гледал, всякакви мнения са добре дошли.
Обявата стои от някакво време, не съм сигурен от колко точно. До преди няколко дни я свалиха от 8800 на 7800.
Попринцип търся по-скоро 16v двигателя, но с един ремап предполагам, че може да се преглътне по-слабият мотор.
Благодаря предварително.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
-
Здравейте,
Някой може ли да ми провери един VIN: ZAR93900005014307
Интересува ме колко коня е (200 или 210) и какъв цвят е била заводски.
А ако има някой от Ауто Италия/Милано Моторс може да помогне и с история!
Поздрави!sigpic
1999 Alfa Romeo 146 1.6 TS Junior -> ex
2006 Alfa Romeo 159SW 1.9 JTD
2007 Alfa Romeo Brera 2.4 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщениеЗдравейте,
Поздрави!
X4 - BRERA COUPE' (2005-2008 )
177.213.0.0 - 2.4 JTD 20V 200CV E4 147KW 4X2 SKY VIEW
Engine: 5381782 Vehicle: 05014303 Manuf. date: 15/2/2007
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от invinceble Покажи съобщениеЗдравейте,
Поздрави!
П.С не видях, че колегата вече е писал.Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97
Comment
Comment